Peel en Maas Electronics
Morgen vóór 10:00 uur besteld, donderdag thuis bezorgd

Wat doet Peel en Maas Electronics op het gebied van MVO?

aatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij Peel en Maas Electronics hoog in het vaandel. Onze visie hierop is dat elk bedrijf, groot of klein, zijn steentje bij zou moeten dragen aan een betere maatschappij. Dit kan in de vorm van aandacht hebben voor sociale aspecten, maar ook voor het milieu. Hoewel Peel en Maas Electronics een relatief klein bedrijf is, proberen we hier toch op onze manier een steentje aan bij te dragen.

Milieu

Allereerst hebben we in ons bedrijf te maken met relatief veel afval. Afval van de vele verpakkingen, maar ook veel elektronisch afval. Bijvoorbeeld een defecte laptop of onderdelen hiervan. Deze afvalstromen proberen we zoveel mogelijk gescheiden af te voeren zodat er een minimale hoeveelheid restafval overblijft. Voornamelijk elektronisch afval is een grote aanslag op het milieu en daarom wordt dit apart verzameld en periodiek afgevoerd om gerecycled te worden. Elektronica bevat vaak nog veel grondstoffen zoals metaal en het zou zonde zijn als we dit zouden verspillen. Grondstoffen worden immers elk jaar schaarser. Ook voeren we papier en plastic gescheiden af, waardoor we zeer weinig restafval over houden.

Gemeenschap

Peel en Maas Electronics is gevestigd in omgeving met een hechte gemeenschap. Een gemeenschap waarin men elkaar wat moet gunnen om te zorgen dat we deze leefbaar houden.

Daarom sponsoren wij als bedrijf enkele lokale verenigingen en initiatieven. Denk hierbij aan een bijdrage aan Carnavalsvereniging de Kieveloeët, Fiets4Daagse de Peel en sinds 2013 zijn we ook trotse clubsponsor van VC Peelpush uit Meijel. Peelpush is een levendige vereniging voor jong en oud, waarvan zelfs een team eredivisie speelt en door het hele land reist! Het is zeker aan te raden om een van de wedstrijden een keer in sporthal de Körref te komen bekijken.

Onderwijs

Een ander wereldwijd thema wat wij erg belangrijk vinden is onderwijs. In Nederland is het vanzelfsprekend dat kinderen naar school gaan en een kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen, of het kind nou uit een rijk of arm gezin komt. Helaas geldt dat niet voor alle landen in de wereld. Een van de leuke aspecten van het voeren van een bedrijf is dat je met heel veel verschillende soorten mensen in gesprek raakt. Zo ook een klant die een stichting opgezet heeft om kinderen naar school te laten gaan in Gambia. Een land met veel armoede waar veel ouders het zich niet kunnen veroorloven om hun kinderen naar school te laten gaan. Een gemiste kans op een toekomst voor veel kinderen! Daarom sponsort Peel en Maas Electronics via deze stichting de basisschoolopleiding van twee broertjes. Omar gaat sinds 2010 naar school en zijn broertje Ousman sinds 2011. Erg lieve en gemotiveerde kinderen waaraan eigenaar Teun Heldens in 2014, 2016 en 2019 een bezoek gebracht heeft.

Wilt u ook een kind in Gambia een toekomst geven? Kijk dan eens op de Facebookpagina van Stichting Sharanie en neem eventueel contact met ze op www.facebook.com/StichtingSharanie